Grupa de juniori 2000 a clubului CSMS Iași, antrenată de prof. Univ. Dănuț Cananău, a ocupat primul loc în faza zonală a Cupei „Hagi-Danone” desfășurată la Suceava și s-a calificat printre cele mai bune 8 echipe din țară. Turneul final al acestei competiții va avea loc în perioada 29 mai – 1 iunie 2012 la Cluj. Rezultatele obținute de ieșeni au fost așteptate de marea majoritate a cunoscătorilor de fotbal, cel puțin a celor din Moldova, echipa situându-se deasupra celorlalte grupe din această zonă. Primul loc ocupat de băieții noștri a fost râvnit și de alte cinci echipe din județele Moldovei: LPS Bacău, care a fost învinsa de Iași în finala turneului cu 3-1, FC Vaslui, învinsa în semifinale cu 3-0 , Ceahlăul P. Neamț, CSS Botoșani sau Bucovina Șcheia Suceava.

Pe lângă bucuria de a câștiga marele trofeu și calificarea la Turneul Final de la Cluj, doi copii din echipa ieșeană au câștigat trei din cele 4 titluri individuale, respectiv, Cel mai Bun Jucător al turneului – Radu Chiriac care a câștigat și titlul de golgheter, iar Axinte Teodor a fost desemnat Cel mai Bun Portar, cu un singur gol primit, care i-a fost marcat în ultimul minut al finalei, dintr-un penalty. Prof. Dănuț Cananău îi felicită pe toți jucătorii care au evoluat la acest turneu, dar și pe cei care nu s-au deplasat la Suceava, dar care au jucat în faza județeană. El le mulțumește, de asemenea, directorilor școlilor din care provin elevii grupei și în special directorului Școlii Petru Poni, prof. Mihai Pălimariu unde profesează prof. Dănuț Cananău și care este profesorul majorității elevilor grupei de juniori născuți în 2000, de la CSMS Iași.

Urmează Clujul, care nu este doar cu locația turneului final, ci și locul în care se vor reuni echipele cele mai valoroase: „U” Cluj (câștigător al Cupei Hagi-Danone și locul doi la Campionatul Național de Juniori „E” din 2011) , Atletico Arad (Campion Național Junior „E” ‘2011), Kinder Sângeorgiu Tg.Mureș (locul 7 la țară juniori „E’ ‘2011), Oțelul Galați (locul 5 la țară juniori” E’ ‘2011), Casa Bogdan Craiova (juniorii echipei Universitatea Craiova), FCMara Baia Mare și bineînțeles copiii din Iași, care au ocupat locul 6 pe țară la nivelul Junior ,, E ” 2011. Cea de-a VIII-a chipa calificată o vom afla la sfârșitul acestei săptămâni după turneul zonal care are loc la București.

Echipa și antrenorul acesteia merită felicitările noastre și le dorim mult succes la turneul final de la Cluj și o clasare cât mai sus!